Празник Введення в храм Пресвятої Богородиці с.Опарі 2010р.Б.

776-1На престольне свято в с.Опарі зїхалось багато гостей з навколишніх сіл і міст,які разом з прихожанами цієї Святині взяти участь у спільній молитві,яку очолив митр.прот.о.Мирослав з смт.Меденичі з собором духовенства.
Празники в честь Пресвятої Богородиці в нашому церковному календарі займають перше місце після празників Господських. Головне завдання Богородичних празників – це показати нам велич, гідність і святість Пречистої Діви Марії, Її роль у відкупленні людського роду та заохотити нас до її вшанування і наслідування. Найбільші Богородичні празники, такі як: Різдво й Успіння, говорять нам про перші та останні хвилини Її життя на землі. Одинокий празник, котрий нам висвітлює дитинство Пресвятої Богоматері – це празник Введення в храм, який святкуємо 4 грудня. В наших Богослужіннях він має назву: «Вхід у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії».
Проповідником о.Св’ятославом з Волощі було наголошено,що празник Введення говорить нам найперше про радісну жертву св. Якима й Анни. Вони, свою, в Бога вимолену, донечку самі приводять до храму на службу Богу. На каноні утрені празника у 8-ій пісні читаємо: “Анна приводячи Марію у дім Божий, голосно промовила і з вірою сказала до священика: «Прийми сьогодні, дитину Богом мені дану, введи її у храм твого Творця і радісно співай йому: благословіть усі діла Господа». І було також сказано ,що не тільки батьки радо приводять свою дитину на Службу Богові, але й Марія радо йде за голосом Божим і своїх батьків. Як св. Яким і Анна, так і Марія є для нас прегарним образом радісної жертви і служби Богові.
Майбутнє нашої Церкви й народу в дуже великій мірі залежить від того, як наші українські батьки виховають своїх дітей. Нам необхідні батьки, які за прикладом св. Якима й Анни радо благословили б своїх дітей на досконалу жертву для Бога, своєї Церкви й народу. Нам необхідна духовна молодь, що за зразком Пречистої Діви Марії радо йшла би за Божим голосом на службу Богу, Церкві й народу. І тільки тоді зможемо сміливо дивитися в майбутнє нашої Церкви й народу.

bc5df4f5a27d

a4e0d6051e93

Освячення купола.

394550a40568

05d85075d8bf

Хресний хід навколо Церкви.

4d24e8010937

коментаріїв: 2

  1. Михайло. написал(а):

    Слава Ісусу Христу! Вітаю з престольним святом і встановленням нового куполо.Дуже гарно.

  2. opari написал(а):

    Дякуємо за вітання.

Залиште коментарій