Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа !

62d7f7f7dbc8

413490ea80ac

Сьогодні християни святкують Преображення Господнє. Його ще називають Яблучним Спасом, у цей день прийнято святити яблука.Незадовго до Своєї смерті Ісус Христос разом з учнями Петром, Яковом та Іоанном прийшов на гору Фавор помолитися і показати їм Свою Божественну славу.
Поки Спаситель молився, втомлені учні заснули. А коли прокинулись, побачили, що Ісус преобразився: його обличчя сяяло, мов сонце, поруч стояли пророки Мойсей та Ілля і говорили з Ним. Раптом світла хмара осінила учнів, і з неба почувся голос Бога Отця: «Це є Син мій улюблений, в якому Моє благовоління, Його слухайте!» Учні в страху попадали на землю, а коли піднялися, побачили Христа вже не преображенного, а в звичайному вигляді.
Три апостола пережили явище Божественного світла , як ні з чим не порівнянну велику радість. Здавалося , саме час зупинився в спогляданні Божественного світла . Вражені апостоли попадали на землю. Бачення скінчилося. Разом з Ісусом Христом вони спустилися з гори і до ранку повернулися у Капернаум.

Залиште коментарій