Сьогодні у православних починається Великий Піст.

EI3XOTCAAI0817CANSWWBZCABVE9OYCA2LPOFSCA0FMRTTCAYGD6PHCA43OEI5CA1UC7TGCAIWQS1DCAY7EV97CALS0K5CCAMJ7FU6CA0V9714CA3ZUQLQCARLV9AVCAGEISRNCAFE9CYICARTUSMHCAOACGRG
Сьогодні, 15 лютого, у православних вірян починається Великий піст: він триватиме сім тижнів і завершиться перед Великоднем, який цього року припадає на 4 квітня.Сорокаденний Великий піст є основним, найтривалішим і найстрогішим з чотирьох багатоденних постів. Він пов’язаний з євангельським переказом про те, як Господь 40 днів постив у пустелі, і готував християн до гідної зустрічі свята Воскресіння Христова.
Відразу після Великого посту наступає пісний Страсний нтиждень – на згадку про останні дні земного життя Ісуса Хріста і його страждання. Ця традиція збереглася тільки в православних Церквах.Протягом всього Великого Посту свята Церква як добра мати мудро скеровує нас до того, щоб ми, стримуючись у їжі, весь час Чотиридесятниці присвячували Богові і турботі про своє спасіння, відходячи по можливості від усіх земних турбот та розваг, присвячували більше часу самовиправленню, розважанням на духовні теми та церковним Богослужінням. Щоб ми використовували цей час, для очищення у таїнстві покаяння від всіх гріхів, які затирають у нас Божий образ. Щоб ми з чистою совістю з’єднались у Святому Причасті з самим Богом — Джерелом усякої радості, щастя та вічного спасіння. Щоб ми, пройшовши корисну для душі Чотиридесятницю, у мирі з Богом, ближніми та своєю совістю, світло і радісно, з чистою душею та відкритим серцем зустріли світле Христове Воскресіння.

Залиште коментарій